ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ WILSON: ΤΑ GLIDE

ΕΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΜΠΑΛΙΑ
Οι μηχανικοί υποδημάτων της Wilson LABS δαπάνησαν τέσσερα χρόνια στην προσπάθεια τους να αναπτύξουν το πρώτο και μοναδικό παπούτσι στον κόσμο που θα μπορούσε να γλιστράει στο hardcourt. Το αποτέλεσμα: ένα παπούτσι που έσπασε τα μέχρι τώρα όρια της ταχύτητας στο τένις.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το τένις σήμερα είναι πιο γρήγορο από ποτέ! Οι παίκτες είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, πολύ πιο γυμνασμένοι και βρίσκονται στην πλεονεκτική θέση να μπορούν να αξιοποιήσουν μια τεράστια ποικιλία εξοπλισμού σχεδιασμένων με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις. Αυτό αντικατέστησε του μικρούς πόντους σε μεγαλύτερες κούρσες – ειδικά σε γήπεδα από πηλό και γρασίδι όπου οι παίκτες γλιστρούν για να χτυπήσουν τις βολές και πρέπει γρήγορα να επανέλθουν για να ανταποκριθούν στο επόμενο χτύπημα.

Αλλά τι θα συνέβαινε αν το πλεονέκτημα ολίσθησης θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο και στους παίκτες στο hardcourt;

Υπήρχε μόνο ένας τρόπος για να μάθουμε. Έτσι ξεκίνησε η προσπάθεια της Wilson LABS να επιλύσει αυτή τη μοναδική πρόκληση της φυσικής.

 

 

Προτού κατασκευαστεί ακόμη και το πιο μικρό κομμάτι καουτσούκ του Glide, οργανώθηκαν πολλές ομάδες εστίασης, πραγματοποιήθηκαν προσωπικές συνεντεύξεις με τους αθλητές και τους influencers, ενώ έγιναν πολλές δοκιμές στα γήπεδα των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρώπης και της Ασίας. Η ομάδα LABS ήθελε να μάθει τι αναζητούν οι παίκτες από ένα παπούτσι του τένις, επόμενης γενιάς. Η συντριπτική απάντηση ήταν η εξής:

 

 

“Θέλουμε ένα παπούτσι που να μπορεί να μας κάνει πιο γρήγορους, βοηθώντας μας να γλιστρήσουμε”.

 

 

Έχοντας κάνει ήδη την έρευνα, μια ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών της LABS στο Annecy της Γαλλίας ξεκίνησε μια προσπάθεια να κατασκευάσει ένα παπούτσι που αυξάνει την ταχύτητα και την ευελιξία μέσω της ολίσθησης, κάτι που θα βοηθούσε τους παίκτες να είναι κατά 30% πιο γρήγοροι στο να αποκρούσουν την επόμενη μπάλα σε σχέση με τα συμβατικά παπούτσια τένις.

 

 

* Με βάση τη δοκιμασία που διεξήγαγε το Amer Sports Footwear Laboratory της Βιομηχανικής και της Φυσιολογίας της Άσκησης το 2014, συγκρίνοντας το Wilson Glide με ένα συμβατικό παπούτσι για τένις.

 

 

Όταν οι μηχανικοί της αδελφικής εταιρείας Salomon έμαθαν για το Glide, κατέφτασαν στο Wilson LABS. Η Salomon για να ελαχιστοποιήσει την τριβή στα σκι τους ένα υλικό από πολυαιθυλένιο και όπως φάνηκε αυτό ήταν ιδανικό για ολίσθηση σε hardcourts.

 

 

 

 

 

Χρειάστηκαν πολλές δοκιμές, πολλές ώρες και πολλές επαναλήψεις για να βρεθεί η σωστή αναλογία των υλικών πρόσφυσης και εκρηκτικότητας, ώστε να επιτευχθεί η ιδανική ολίσθηση.

 

 

 

 

Οι ερευνητές της Wilson LABS ταξίδεψαν σε ακαδημίες και συλλόγους τένις ανά τον κόσμο για να πιστοποιήσουν τα οφέλη του Glide. Χρησιμοποιώντας προηγμένες κάμερες και μεθόδους δοκιμών, η Wilson LABS επιβεβαίωσε ότι οι παίκτες όχι μόνο γίνονται 30% ταχύτεροι σε αντιπαράθεση με τη χρήση των συμβατικών παπουτσιών τους αλλά και αισθάνονταν λιγότερη ένταση και stress στο σώμα τους, όταν φορούσαν το Glide.

 

 

 

 

2011
-Η έρευνα με τους παίκτες και τους προπονητές καθορίζει τι αυτοί επιθυμούσαν σε ένα παπούτσι: ικανότητες ολίσθησης για να αυξήσουν την ταχύτητα τους.
-Τα πρώτα παπούτσια Glide δημιουργήθηκαν και δοκιμάστηκαν στο Annecy της Γαλλίας.

2012
-Το Wilson LABS χρησιμοποιεί κάμερες προηγμένης τεχνολογίας και επιστημονική μεθοδολογία κατά τη μελέτη της βιο-μηχανικής απόδοσης των παικτών με τη χρήση του Glide σε αντιπαραβολή με κάποιο τυπικό παπούτσι τένις. παπουτσιού τένις. Οι δοκιμές δείχνουν ότι όταν υπάρχει ολίσθηση, τότε ασκείται λιγότερη πίεση και είναι πιο μικρές οι πλευρικές δυνάμεις και οι δυνάμεις που ασκούνται στα γόνατα, τους αστραγάλους και τα ισχία, μειώνοντας τη κόπωση!
-Το Glide υπόκειται συνεχώς σε εργαστηριακό έλεγχο για την ακόμη μεγαλύτερη εξέλιξη του.

2013
-Περισσότερες από 400 ώρες δοκιμών του Glide, σε τένις camps των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ασίας επιβεβαιώνουν ότι: οι παίκτες είναι κατά 30% ταχύτεροι με το Glide.

2014
-Η Wilson αιτείται και παίρνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το Glide, σε παγκόσμιο επίπεδο.

2015
-Το Glide μπαίνει στην αγορά και είναι στη διάθεση όλων των παικτών τένις ανά τον κόσμο.